UNLIMITED STREAMING
WITH PRIME VIDEO
TRY 30-DAY TRIAL
Home > Tournée Générale >

Season 2

Tournée Générale Season 2

January. 19,2011
|
0
|

...

Watch Trailer

Tournée Générale Season 2 Full Episode Guide

Episode 10 - Tournée Générale Tripel Hop & foodpairing
First Aired: March. 23,2011

Episode 9 - Brouwen Tournée Générale Tripel Hop
First Aired: March. 16,2011

Episode 8 - Abdijbieren - Abdij Herkenrode - De Dool
First Aired: March. 09,2011

Episode 7 - Haacht - Brouwerij Het Anker - De Koninck - blindproeftest
First Aired: March. 02,2011

Jean en Ray bezoeken Brouwerij Haacht, een onafhankelijke familiebrouwerij in Vlaams-Brabant. Jean zet Ray er af voor een spoedcursus pilstappen. Hijzelf ontdekt er met de brouw- meester het Keizer Karel-bier én de Château Haut-Saint-Georges, een wijn van het eigen wijnkasteel van de brouwerij! In Mechelen ontmoet het duo Charles Leclef, de huidige eigenaar van familiebrouwerij Het Anker. Ze ontdekken er de Gouden Carolus Classic, de Maneblusser én de Gouden Carolus Tripel Single Malt, een whisky gedistilleerd uit bier van de brouwerij.

Episode 6 - Lefebvre - Brasserie de la Senne - IPA bieren
First Aired: February. 23,2011

In de brouwerij van familie Lefebvre in het Waals-Brabantse Quenast ontdekken Jean en Ray de Hopus, een bitter bier op basis van vijf verschillende hopsoorten. Na deze degustatie reist het duo naar Brussel voor een bezoek aan de gloednieuwe Brasserie de la Senne. In biercafé Moeder Lambic degusteren ze de bieren van deze Brusselse brouwerij. In de hoofdstad organiseren Jean en Ray op de Grote Markt een smaaktest. Ze willen graag van enkele buitenlandse bierliefhebbers te weten komen wat ze van onze bittere bieren vinden. Tenslotte belanden de twee heren in de bierwinkel van Pierre Zuber, een Zwitser met een hart voor Belgisch bier, in de Beenhouwersstraat. Hier maken ze kennis met de IPA-bierstijl, de nieuwste biertrend in België.

Episode 5 - Kriekenbieren - Schaarbeeks biermuseum - Boon - Mort Subite
First Aired: February. 16,2011

In de hoofdstad hebben Jean en Ray een afspraak met Julien Vrebos, een rasechte Brusselaar én bierliefhebber. In zijn stamcafé degusteren ze enkele populaire kriekbiertjes, zowel de zoete als de zure varianten. Jean wil het geheim van de Schaarbeekse kriek achterhalen: hij gaat op zoek naar de roots van deze uitzonderlijke wilde krieksoort. Hij brengt een bezoekje aan het Schaarbeeks biermuseum en ontmoet er de charismatische brouwer Frank Boon. Ondertussen wil Ray nog meer fruitige kriekbieren ontdekken en hij zet zijn lippen aan het instapbier uit het Mort Subite-gamma: de Xtreme-bieren ...

Episode 4 - Bosteels - Huyghe - Whisky & Bier pairing - Gruut
First Aired: February. 09,2011

In Oost-Vlaanderen hebben Ray en Jean een afspraak met Antoine Bosteels van de gelijkna- mige brouwerij. Antoine doet de geschiedenis van het bijzonder Kwakglas uit de doeken en schotelt hen de vermaarde Tripel Karmeliet voor. Daarnaast ontmoeten ze de heren van de Confrérie van de Roze Olifant, een soort ridderorde ter bescherming van het streekbier ‘Delirium Tremens’… Jean en Ray degusteren dit zware bier onder toeziend oog van de brouwmeester en houden er ei zo na een delirium aan over. In Gent bezoeken Jean en Ray Bob Minnekeer, België’s grootste whiskykenner. Hij is de enige man die het riskeert om bier en whisky te combineren. Jean heeft ook een afspraak geregeld met Annick De Splenter, de enige stadsbrouwer in Gent.

Episode 3 - Ingelmunster - Bockor - Kaas en Bier pairing
First Aired: February. 02,2011

Jean en Ray worden verwacht bij Luc Van Honsebrouck en zoon Xavier in het kasteel van Ingelmunster. In de kelders van het kasteel degusteren ze verschillende kasteelbieren van brouwerij Van Honsebrouck. Daarna ontmoeten onze twee heren Omer-Jean Vander Ghinste - de vijfde generatie brouwer in het familiebedrijf - genoemd naar zijn vader en voorvaderen Omer. Ook hun jongste brouwsel én pareltje draagt de logische naam 'Omer'.

Episode 2 - Sint Bernardus - Smaaktest Prof. Delvaux
First Aired: January. 26,2011

Jean neemt Ray mee naar Sint-Bernardus. Die West-Vlaamse brouwerij kent een lange trap- pistengeschiedenis en serveert de Sint-Bernardus abt 12, een volwaardig alternatief voor de mythische trappist van Westvleteren. Het duo maakt ook kennis met dé smaakexpert van België als het over bier gaat: professor Freddy Delvaux van de KULeuven. Jean en Ray krijgen een spoedcursus "blindproeven". Voortaan zullen onze twee bierambassadeurs een écht mondje kunnen meepraten … Dat Belgisch bier op gastronomisch vlak heel wat in zijn mars heeft, ontdekken onze hosts bij de jonge sterrenchef Kobe Desramaults in Dranouter. Onze bierliefhebbers komen tot de conclusie dat ze misschien ook een gerecht moeten bedenken dat past bij hun eigen toekom- stig bier.

Episode 1 - Season 2, Episode 1
First Aired: January. 19,2011

Seasons